Deep Plane Facelift: secretul rejuvenării faciale cu rezultate naturale!

În lumea chirurgiei estetice, tehnicile și procedurile evoluează constant pentru a oferi rezultate mai naturale și mai durabile în rejuvenarea facială. Unul dintre cei mai importanți pași evolutivi în acest domeniu este „Deep Plane Facelift” (lifting profund al planului facial).

Această procedură chirurgicală inovatoare a câștigat popularitate în rândul pacienților datorită abordării sale unice, care permite chirurgilor să obțină rezultate excelente în corectarea semnelor de îmbătrânire a feței.

Afla pretul interventiei

Ce presupune intervenția de deep plane facelift?

Deep Plane Facelift este o tehnică avansată chirurgicala de rejuvenare facială care implică ajustarea și reamplasarea țesuturilor subcutanate profunde ale feței. Diferența majoră între această procedură și alte tipuri de facelift-uri constă în faptul că se efectuează modificări în straturile mai profunde ale feței, inclusiv în planul fascial, care este o structură de susținere importantă.

Aceasta intervenție permite modificarea și îmbunătățirea structurii feței prin redistribuirea grăsimii, corectarea căderii pleoapelor și restabilirea volumului în zona mijlocie a feței, inclusiv a obrajilor, pentru un aspect mai tânăr și îmbunătățit.

În timpul unui Deep Plane Facelift, chirurgul face o incizie strategică în zona părului sau în fața urechii, accesând astfel planul fascial profund. Acest lucru permite o manipulare mai precisă a țesuturilor subcutanate, permițând medicului să corecteze și să întinerească atât structurile moi, cât și cele mai profunde ale feței. De ce este important? Deoarece se lucrează în straturi mai adânci, rezultatele obținute sunt mai naturale și mai durabile.

De asemenea scopul final este inclusiv rejuvenarea și rafinarea zonei gâtului și a liniei maxilarului. Această parte a tehnicii îmbunătățește și definirea unghiului maxilarului, care este adesea diminuată de pliurile create în tehnicile clasice SMAS.

Secretul tehnicii utilizate de Dr. Ina Petrescu este direcția în care se ridică fața după eliberare. Un lifting facial tradițional strânge fața orizontal sau spre urechi și face ca aceasta să pară întinsă și obrajii aplatizați. Aceasta poate duce, de asemenea, la aspectul trăsăturilor de colț al gurii și ochilor care par trase în sus.

Pentru a evita aceste probleme, Dr. Ina Petrescu efectuează o rearanjare verticală. Prin ridicarea feței in sens vertical, se creează un aspect mai neted și mai natural, se restabilești conturul obrajilor, iar colțurile gurii, care se înălță odată cu înaintarea în vârstă, sunt ridicate intr-un mod natural.

Marile avantaje ale liftingului deep plane

Rezultate naturale și durabile

„Prin ajustarea și reamplasarea țesuturilor profunde, Deep Plane Facelift oferă rezultate mai naturale și de durată în comparație cu alte proceduri de lifting facial” spune Dr. Ina Petrescu, medic primar chirurgie plastică si microchirurgie reconstructivă.

Restaurarea volumului facial:

Această tehnică permite chirurgului să corecteze și să restabilească volumul facial pierdut în timpul procesului de îmbătrânire, oferind un aspect tânăr și proaspăt.

Reducerea riscului de schimbări inestetice

Deoarece se lucrează în straturile profunde, această procedură minimizează riscul de schimbări inestetice ale formei și expresiei faciale, cum ar fi aspectul „întins” sau „tensionat”.

Cine este un candidat ideal pentru deep plane facelift?

Acest tip de lifting este recomandat pentru pacienții care doresc o corecție semnificativă a semnelor de îmbătrânire a feței, cum ar fi liniile de expresie profunde, pierderea volumului facial și pielea laxă.

De obicei, liftingul facial deep plane este considerat o opțiune potrivită pentru persoanele în jurul vârstei de 50 de ani sau mai în vârstă, atunci când semnele vizibile ale îmbătrânirii faciale devin mai pronunțate și necesită o corecție mai profundă. Cu toate acestea, vârsta recomandata nu este un criteriu strict și variază în funcție de fiecare in parte.

Este important sa ai o bună sănătate generală și cel mai important așteptări realiste în ceea ce privește rezultatele procedurii. Consultarea cu un chirurg plastician experimentat și certificat este esențială pentru a determina dacă pacientul este un candidat potrivit pentru deep plane facelift și pentru a elabora un plan personalizat în funcție de nevoile și dorințele individuale.

Pregătirea pentru Deep Plane Facelift

Recomandări Preoperatorii

 • Evita aspirina, medicamentele antiinflamatorii, anticoagulantele și alte medicamente ce influențează coagularea sângelui.
 • Nu ba sau mânca cu cel puțin 6 ore înainte de efectuarea intervenției.
 • Întrerupe anticoncepționalele cu o lună înainte de intervenție.
 • Evitați curele de slăbire drastice întrucât întârzie recuperarea.
 • Oprește fumatul cu cel puțin doua săptămâni înainte

Procedura Deep Plane Facelift

În timpul unui Deep Plane Facelift, chirurgul face o incizie strategică în zona părului sau în fața urechii, accesând astfel planul fascial profund. Acest lucru permite o manipulare mai precisă a țesuturilor subcutanate.

Opțiuni de anestezie

Anestezia este de obicei generală, iar intervenția durează maximum 4 ore, în funcție de tipul și dificultatea acesteia.

Riscuri și Contraindicații

Riscuri potențiale

 • Infecția
 • Sângerare (hematoame)
 • Dificultăți de vindecare a plăgilor
 • Cicatrici mai vizibile
 • Riscuri legate de anestezie
 • Necroza (pierderea de țesut)
 • Parestezii (amorțeli)
 • Edemul (acumularea de lichide)
 • Tromboze (cheaguri de sânge)

Contraindicații

 • Fumatul
 • Afecțiuni cardiovasculare
 • Afecțiuni neurologice
 • Diabet
 • Boli autoimune
 • Colagenoze, afecțiuni neoplazice
 • Afecțiuni psihice sau tratamente psihiatrice în desfășurare.

Recuperare și Îngrijire Postoperatorie

Recuperarea durează maxim 7-10 zile, iar vindecarea completă are loc în aproximativ 14-21 de zile. Este important să urmați instrucțiunile postoperatorii și să participați la programările de urmărire.

Sfaturile medicului

Deep Plane Facelift reprezintă o inovație semnificativă în chirurgia estetică facială, oferind rezultate mai naturale și mai durabile. Cu toate acestea, este important ca pacienții să se consulte cu un chirurg plastician experimentat pentru a înțelege pe deplin beneficiile și riscurile acestei proceduri și pentru a determina dacă sunt candidați ideali pentru intervenție.

„Am avut nenumărate ocazii să văd beneficiile profunde ale liftingului deep plane în întinerirea chirurgicală a pacienților mei. Această tehnică aduce multiple avantaje care conduc la rezultate naturale și cel mai important din punctul meu de vedere, o îmbunătățire semnificativă a stimei de sine a pacienților. Cum fac asta? Evitând rezultatele exagerate, restabilesc volumul și conturul feței într-un mod mai subtil și mai armonios fără a schimba trăsăturile lor distinctive. Este important ca rezultatele chirurgiei estetice să fie naturale și să respecte armonia individuală a feței. Este un privilegiu să pot aduce aceste beneficii pacienților mei și să le ofer posibilitatea de a se simți mai bine în pielea lor.” spune Dr. Ina Petrescu, medic primar chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă.

Concluzie

Deep Plane Facelift este o tehnică revoluționară care oferă o soluție eficientă pentru întinerirea facială. Doresti să descoperi mai multe despre această procedură revoluționară? Contacteaza-ne acum pentru a programa o consultație și a afla cum Deep Plane Facelift te poate ajuta să obții o înfățișare mai tânără și mai naturală.

Programeaza-te acum!

Hai sa ne cunoastem