Dr. Ina Petrescu

Povestea mea

Doctor în știinţe medicale șI medic primar în chirugie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă

Dr Ina Petrescu este doctor în științe medicale și medic primar în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă având o experiență de 20 ani în chirurgia plastică și 17 ani în chirurgia estetică, având la activ un portofoliu vast de operații: de la chirurgia reconstructivă a mâinii și feței, chirurgia oncologică a tumorilor pielii și părților moi, reconstrucția sânului după cancerul mamar până la chirugia estetică a sânilor și remodelarea corpului după pierderea masivă în greutate după intervențiile bariatrice.

Programeaza-te acum!

SPECIALIZĂRI

CHIRURGIA PLASTICĂ

Specializarea în chirurgia plastică -microchirurgie reconstructivă a făcut-o în cadrul clinicii Spitalului Universitar de Urgență București, devenind în anul 2006 medic specialist iar în 2011 medic primar.

Dr. Ina Petrescu este membru internațional al Asociației Americane a Chirurgilor Plasticieni – ASPS și a Societății Internaționale de Chirurgie Estetică ISAPS, precum și al Asociației Chirurgilor Plasticieni din România și al Colegiului Medicilor București.

În perioada 2008-2012 a fost investigator principal în studii clinice multicentrice internaționale referitor la cercetarea științifică în domeniul chirurgiei plastice privind eficacitatea terapeutică a unui antibiotic de ultimă generație în tratamentul infecțiilor extensive, organizate de MedCo și Covance, SUA.

În perioada 2008-2011 a fost membru în cadrul a două proiecte de cercetare științifică națională: „Biochip microfluidic pentru caracterizarea reologică a fluidelor ne-Newtoniene cu aplicații în diagnoză și tratament medical” (MELANOCHIP) și „Sistem micro-electro-mecanic cu aplicații îîn reconstrucția microchirurgicală a nervilor periferici “(RECONECT).

În 2011 a devenit doctor în științe medicale al UMF „Carol Davila” având teza de doctorat cu titlul „Studiu genetic și microtehnologic al tumorilor cutanate”, în cadrul căreia a elaborat o metodă terapeutică inovativă de tratament al melanomului cutanat la animalele de laborator prin utilizarea nanotehnologiei.

Din anul 2014 deține patentul științific „Procedură pentru investigarea arhitecturii tisulare tumorale bazată pe rezonanța plasmonică de suprafață prin utilizrea nanoparticulelor de aur” alături de colectivul de cercetare din IMT București, condus de dna Dr. Ing Marioara Avram, invenție premiată cu Medalia de aur la Salonul internațional de Inventică, Geneva 2014 și Medalia de aur la INVENTIKA, Salonul de Invenții și Inovații, 2014, București.

A fost visiting surgeon, efectuând numeroase stagii de pregătire internațională: în 2012, chirurgie estetică, Clinica Prof. Dr. Giovanni Botti, Villa Bella, Salo, Italia, în 2013, specializare în reconstrucția sânului după cancerul mamar, St. Andrew’s Center, Broomfield Hospital Marea Britanie, în 2016, reconstrucția corpului după pierderea masivă în greutate la Hospital Federal Do Andarai, Rio de Janeiro, iar în 2019 specializare în liftingul nechirugical cu fire APTOS, Tbilisi, Georgia.

Programeaza-te acum!

Dr Ina Petrescu este speaker și trainer pentru liftingul nechirugical cu fire APTOS, precum și pentru tratamentele injectabile cu acid hialuronic Regenyal.

Domeniul de excelență în reconstrucția sânului este reflectat de peste 300 de intervenții chirugicale adaptate fiecărui caz în parte: reconstrucție cu lambou latissimus dorsi și implant de silicon, lambou TRAM, reconstrucție cu implant mamar sau expander și implant, fie că sunt simultane cu operația de mastectomie sau secundare, după încheierea tratamentului oncologic. Totodată, efectuarea simetrizării sânului sănătos simultan cu reconstrucția au ridicat ștacheta în domeniul reconstrucției mamare, fiind în beneficiul pacientelor care nu mai suportă numeroase operații, având un singur timp de recuperare.

A coordonat in 2018, în cadrul Spitalului Universitar de Urgență București, Programul Național de reconstrucție mamară, reușind să efectueze în cadrul lui cel mai mare număr de operații de acest tip din România. În cadrul spitalului a efectuat numeroase operații reconstructive în echipă mixtă cu colegii chirurgi oncologi, fiind membru al echipei multidisciplinare de cancer la sân.

Programeaza-te acum!

Activitatea privată și-o desfășoară în cadrul clinicii Zetta unde efectuează atât operațiile estetice, cele de remodelare a corpului după chirurgia bariatrică, cât și intervențiile de reconstrucție a sânului. Performanța în domeniul chirurgiei postbariatrice este dată de efectuarea în timp record de 5h a intervențiilor de lifting corporal total alături de o echipă entuziastă de medici specialiști și rezidenți.

Totodată, din 2019, a creat un spațiu special destinat înfrumusețării prin metode minim invazive: tratamente cu toxina botulinică, acid hialuronic, lifting nechirurgical cu fire, mezoterapie – Cabinet Dr Ina Petrescu.

Numeroasele colaborări în clinici și spitale publice și private îmbogățesc activitatea chirurgicală în echipă cu reputați specialiști: Clinica Prof Dr Ioan Nedecu, Royal Hospital, Spitalul Ponderas, Spitalul Filantropia.

Programeaza-te acum!