LIFTING SÂNI

MASTOPEXIA

Mastopexia sau liftingul sânilor este intervenția chirurgicală prin care sânii căzuți, cu volumul diminuat și pielea foarte laxă sunt remodelați și ascensionați (ridicați). Simultan, se pot micșora și areolele cu dimensiuni mari, rezultând sâni remodelați cu contur armonios, aspect mai tânăr și mai voluminoși.


Principalele cauze ale căderii sânilor sunt:

 • sarcina
 • alăptarea
 • dieta drastică – pierderea masivă în greutate
 • operații bariatrice (gastric sleeve) – pierderea multiplelor kilograme determină pierderea țesutului adipos din zona bustului
 • procesul de îmbătrânire

Cel mai adesea intervenția de ridicare a sânilor se recomandă a fi făcută după ce ați născut și nu vă mai propuneți să aveți un alt copil.

Cu trecerea timpului, sânii capătă un aspect ptozat (căzut), chiar și cei cu implant mamar. Cu cât este mai mare volumul glandei mamare sau al implantului, cu atât sânul coboară mai rapid.

Liftingul sânilor este o procedură care variază de la pacient la pacient, în funcție de gradul de ptoză și volumul glandei.

CE OBȚINEM CU AJUTORUL INTERVENȚIEI DE LIFTING MAMAR?

 • micșorarea areolei
 • îndepărtarea pielii în exces
 • ridicarea (ascensionarea) cu repoziționare a glandei mamare
 • deși intervenția nu îndepărtează țesut glandular, se obține aspect cosmetic îmbunătățit, însă, adesea sânul operat va avea o cupă mai mică.

Intervenția se face sub anestezie generală, operația având o durată medie de 3 ore, fiind necesară o zi de spitalizare. Reîntoarcerea în activitate se face dupa 2 săptămâni.

PRINCIPALELE TIPURI DE MASTOPEXIE

1. Liftingul cu proteză mamară (implant de silicon) – Când glanda mamară este mică, cu ptoză moderată (sâni puțin lăsați), plasarea unui implant de silicon are ca efect ridicarea sânului și obținerea unui volum crescut al acestuia. Acest tip de intervenție este adecvat femeilor care doresc o mărire a sânilor.

2. Mastopexia Benelli – folosește doar o incizie periareolară ( în jurul areolelor) și se adresează sânilor cu grad mic de ptoză. Avantajul principal este aspectul estetic al cicatricii, ascunse la marginea areolei, însă se obține un grad mic de ascensionare (ridicarea este mai slabă).

3. Mastopexia cu cicatrice periareolară și verticală – este cea mai frecventă metoda de lifting al sânului și combină incizia periareolară cu cea verticală. Ea se adresează sânilor cu ptoză moderată și de volum mediu. Astfel se obține o ascensionare importantă cu cicatrici acceptabile din punct de vedere estetic, chiar și cea verticală devenind cu timpul discretă. Glanda mamară este ridicată astfel încât să dea proiecție noului sân. Adesea este necesară și folosirea unui implant de volum mic plasat sub glanda care va da o formă naturală sânului.

4. Mastopexia cu cicatrice în T inversat sau în ancoră – În cazurile cu ptoză a sânului de gradul 4 se recomandă mastopexia cu cicatrici în T inversat. Ascensionarea sânului este importantă, însă există dezavantajul a 3 cicatrici: periareolară, verticală și în șanțul inframamar. Uneori, când glanda mamară este foarte mică, iar excesul de piele mare, este necesară combinarea mastopexiei cu augumentarea mamară.

RISCURI ȘI COMPLICAȚII ALE LIFTINGULUI SÂNILOR

Ca orice intervenție chirurgicală și mastopexia poate avea riscuri asociate care trebuie cunoscute înainte de a face intervenția.

Cele mai frecvente pot fi:

 • scăderea sensibilității mamelonului
 • echimoze
 • edemul
 • asimetria sânilor
 • mici sângerări

Toate acestea sunt normale și fac parte din etapa de vindecare chirurgicală.

Rareori se pot produce:

 • infecții
 • hematoame
 • seroame
 • întârziere în vindecare care poate genera producerea unei cicatrici mai mari.

Evoluția postoperatorie va fi monitorizată atent pentru a lua măsurile terapeutice necesare combaterii complicațiilor. Pierderea sensibilității areolei sau necroza sa sunt foarte rare.

Este important să știți că alăptarea după mastopexie poate fi uneori compromisă. De aceea, recomandarea este fie să faceți intervenția după ce ați luat decizia că nu vă mai doriți o sarcină nouă sau după ce ați finalizat procesul de slăbire.

EXISTĂ LIFTING AL SÂNILOR FĂRĂ CICATRICI?

Nu, absolut nu!

Trebuie să ai suspiciuni atunci când auzi de ridicarea sânilor fără cicatrici. Scopul mastopexiei este acela de a îndepărta pielea în exces și a repoziționa glanda, ceea ce nu se poate face tehnic fără incizii (chiar și cu descoperirile tehnologice ale secolului nostru).

Toate femeile sunt încântate de rezultate, iar cicatricile, cu timpul, devin la culoarea pielii, astfel că nu deranjează nicidecum. Un bust ridicat și ferm este dorința oricărei femei care își dorește un trup armonios, iar obținerea lui crește de departe stima de sine și îmbunătățește considerabil viața socială și personală.

GALERIE VIDEO


0:00
0:00

GALERIE IMAGINI


Cu Implant

Fără Implant

ro_RORomanian