Lip lift sau liftingul chirugical al buzelor

Intervenția de lip lift este o procedura estetică ce a câștigat popularitate in rândul celor care își doresc o buza superioara cu dimensiuni mai mari şi mai atractiva. Acum vei afla detalii complete şi corecte despre intervenția de lip lift, de ce este efectuata, beneficiile sale, riscurile asociate şi sfaturi pre şi postoperatorii pentru o recuperare eficientă.

Programeaza-te acum!

Beneficiile intervenției de Lip lift

Intervenția de lip lift poate îmbunătăți forma şi proporțiile buzei superioare, creând un zâmbet mai tânăr şi mai atrăgător. Ridicarea buzei superioare poate corecta probleme precum:

 • buzele subțiri
 • buzele prea lungi
 • distanta mare între nas şi buza superioara

Avantajul acestei proceduri este ca poți obține un aspect mai echilibrat şi mai plin al buzelor, sporind încrederea în  sine, un atribut esențial atunci când exista o frustrare sau o nemulțumire estetică la acest nivel.

Aceasta poate aduce mai multe îmbunătățiri semnificative aspectului şi proporțiilor buzei superioare:

 • Ridicarea buzei superioare: aceasta poate ajuta la corectarea permanentă a aspectului buzelor subțiri, lungi sau căzute, conferindu-le un aspect mai tânăr şi mai atrăgător.
 • Reducerea distantei nas-buza: pentru unii pacienți, liftingul are ca scop reducerea distanței dintre nas şi buza superioară. Acest lucru creează un echilibru estetic şi se obțin proporții mai armonioase fetei.
 • Îmbunătățirea raportului dintre buze: pentru persoanele care au o discrepanță în raportul dintre buza superioară şi cea inferioară, liftingul de buză poate ajuta la obținerea unui echilibru şi un aspect mai proporționat între cele două
 • Înfrumusețarea zâmbetului: prin ridicarea buzei superioare şi conturarea sa, liftingul buzei superioare poate contribui la îmbunătățirea aspectului general al zâmbetului. Buza superioară mai plină şi mai definită asigură un zâmbet mai atrăgător şi mai tineresc.

Este important să ai în vedere faptul că rezultatele liftingului buzei pot varia în funcție de anatomia facială a fiecărei persoane şi de așteptările individuale. Este recomandat să discuți în detaliu cu chirurgul estetician înainte de intervenție pentru a-ti exprima dorințele şi pentru a putea avea așteptări realiste legate de rezultatele pe care le poți obține.

Riscuri asociate intervenției de lip lift:

Ca orice procedură chirurgicală, intervenția de lip lift implică anumite riscuri şi complicații potențiale. Printre acestea se numără:

 • infecția,
 • sângerarea excesivă,
 • cicatrizarea inadecvată
 • reacții adverse la anestezie.

 Ce trebuie să știi înainte de intervenție

 • Evită medicamentele şi suplimentele care pot avea efect anticoagulant (subțierea sângelui) De exemplu aspirina, ibuprofenul, naproxenul, warfarina şi alte anticoagulante similare. Aceste substanțe pot creste riscul de sângerare excesiva în timpul şi după intervenție. Înainte de a opri orice medicament, discută întotdeauna cu medicul tău sau cu chirurgul estetician şi urmează instrucțiunile sale cu privire la oprirea sau continuarea medicamentelor.
 • Menține hidratarea adecvată: Consumă suficiente lichide şi evită deshidratarea. Hidratarea corectă va ajuta la menținerea stării generale bune de sănătate şi la o recuperare mai bună după intervenție.
 • Renunțarea la fumat: uneori este recomandată sistarea fumatului o perioadă limitată înainte şi după intervenție
 • Stare de sănătate buna: pentru a putea efectua intervenția trebuie să ai o stare bună de sănătate, fără secreții nazale datorate virozelor, etc.

Respectarea acestor recomandări preoperatorii te va ajuta să te pregătești corespunzător pentru intervenția de lip lift şi sa minimizezi riscurile asociate.

Ce trebuie să știi despre procedură şi anestezie

Procedura de lip lift implică realizarea unei incizii în zona nasului sau la baza nasului, urmată de îndepărtarea excesului de piele şi de ridicarea buzei superioare în poziția dorită. Anestezia locală este ideală întrucât nu este o intervenție dureroasă şi are o durată redusă.

Afla pretul interventiei

Recomandări postoperatorii şi perioada de recuperare

Gestionarea durerii şi disconfortului! Este normal să experimentezi un anumit grad de durere şi disconfort în zona intervenției după procedură. Ti se vor prescrie analgezice sau alte medicamente pentru a te ajuta să gestionezi aceste simptome. Este important să respecți programul de administrare a medicamentelor.

Igiena şi îngrijirea adecvată a zonei intervenției! Este esențial să ai grijă de zona inciziei pentru a preveni infecțiile şi a asigura o vindecare corespunzătoare. Este posibil sa ti se recomande sa aplici unguente sau creme speciale, să eviți expunerea la soare şi să protejezi zona de posibile traumatisme sau presiune excesiva.

În primele săptămâni după intervenție, este important să elimini activitățile fizice intense şi exercițiile solicitante. Acestea pot creste riscul de sângerare, inflamație şi alte complicații. Apoi poți reintroduce treptat exercițiile fizice în rutina ta după ce primești unda verde de la medic.

Chirurgul estetician te va chema la controalele postoperatorii pentru a-ti monitoriza evoluția. Este important să respecți aceste programări întrucât acest lucru permite chirurgului să iți asigure îndrumările suplimentare la nevoie şi sa identifice orice complicații sau probleme care ar putea apărea.

Acorda-ti timp pentru recuperare: Recuperarea după intervenția de lip lift poate varia de la persoană la persoană. Ai răbdare şi nu te aștepta să vezi rezultatele finale imediat. În timp, edemul va scădea, iar rezultatele dorite vor deveni vizibile treptat.

Recomandările medicului odată respectate vor contribui la o recuperare mai eficienta şi la obținerea rezultatelor dorite.

Intervenția de lip lift poate transformă zâmbetul şi poate îmbunătăți aspectul buzei superioare. Cu toate că exista riscuri asociate, acestea pot fi gestionate prin consultarea unui chirurg estetician experimentat şi respectarea instrucțiunilor pre şi postoperatorii.