Sculptra – tratamentul revoluționar care alungă anii de pe chip

Sculptra este mai mult decât un simplu tratament cosmetic; este o revoluție în domeniul îngrijirii pielii. Acest tratament injectabil folosește acid polilactic, o substanță sintetică, pentru a stimula producția naturală de colagen. Acidul polilactic este injectat în stratul profund al dermului, acționând ca un catalizator pentru regenerarea colagenului. Este un tratament aprobat de FDA, ceea ce îi conferă un nivel înalt de credibilitate și siguranță.

Care este Efectul Sculptra

Efectul Sculptra este progresiv și subtil, dar cu un impact semnificativ.

În aproximativ 2-3 luni de la prima serie de injecții, vei începe să observi o îmbunătățire a aspectului și texturii pielii.

Rezultatele maxime sunt vizibile între 4 și 6 luni, oferind un efect de lifting natural și uniform.

Programeaza-te acum!

De ce să Alegi Sculptra – Avantaje

Rezultate durabile

Sculptra se distinge prin durabilitatea rezultatelor sale. Efectele pot persista până la doi ani, ceea ce îți oferă un aspect tânăr pentru o perioadă îndelungată fără a necesita vizite frecvente la medic.

Tratament minim-invaziv

Spre deosebire de alte proceduri care necesită incizii sau intervenții chirurgicale, Sculptra este minim-invaziv. Injectările sunt fine și rapide, permițându-ți să îți reiei activitățile imediat.

Stimularea colagenului

Unul dintre cele mai mari avantaje ale Sculptra este capacitatea sa de a stimula producția naturală de colagen. Acesta nu doar că umple ridurile și liniile fine, dar îmbunătățește și sănătatea generală a pielii, făcând-o mai elastică și rezistentă.

Personalizare tratament

Fiecare tratament cu Sculptra este adaptat nevoilor individuale. Medicul poate ajusta doza și zona de tratament pentru a obține rezultatele dorite.

Rezultate naturale

Sculptra oferă un aspect foarte natural. Nu vei arăta ca și cum ai suferit o intervenție chirurgicală; în schimb, vei avea un aspect proaspăt și revitalizat.

Asupra căror zone poate fi utilizată sculptra?

Versatilitatea Sculptra este impresionantă.

 • Pomeți – sculptra îți oferă posibilitatea de a-ți volumiza și contura pomeții, subliniindu-le forma și structura într-un mod subtil, dar vizibil.
 • Bărbie- dacă îți dorești o bărbie cu un contur mai definit și tineresc, Sculptra este soluția. Acesta netezește și pliurile existente, oferindu-ți un aspect mai atrăgător.
 • Tâmple – pentru tâmplele care încep să arate scobite, Sculptra poate adăuga volum, conferindu-le un aspect mai plin și mai tânăr.
 • Regiunea nazolabială – Sculptra este eficient în umplerea șanțurilor și ridurilor adânci din zona nazolabială, atenuând astfel aspectul îmbătrânit și aspru al feței.
 • Linia Maxilarului – dacă vrei o linie a maxilarului mai definită, Sculptra este recomandat de FDA pentru corectarea deficiențelor de volum și contur, inclusiv în ridurile nazolabiale profunde.
 • Zone Specifice – chirurgii plasticieni recurg adesea la Sculptra pentru zonele cu tendința de „scufundare”, cum ar fi tâmplele sau vârfurile pliurilor nazolabiale, zone care nu răspund suficient de bine la filler-ele pe bază de Acid Hialuronic.
 • Alte zone – obrajii fara volum, golurile din fața urechii și bărbia retrasă pot fi, de asemenea, îmbunătățite prin efectul de volumizare naturală pe care îl oferă Sculptra.
 • Inovații în tratament – pe măsură ce Sculptra câștigă teren în popularitate, medicii încep să experimenteze combinații inovatoare. Unii folosesc Sculptra în combinație cu laserul fracționat ablativ pentru a trata ridurile profunde. Această sinergie permite o distribuție mai uniformă a acidului polilactic din Sculptra, amplificând astfel efectele sale.
 • Tratamentul pielii incretite de la nivelul gatului si decolteului- zonele cele mai delicatepentru care nu exista un tratament eficient, beneficiaza de efectul de stimulare a colagenului a acidului polilactic din compozitia Sculptra. Pielea isi imbunanteste textura si se atenueaza aspectul flasc precum si liniile decoletului si gatului.

Prin alegerea Sculptra, ai la dispoziție o gamă largă de opțiuni pentru a-ți îmbunătăți aspectul, fie că este vorba de față sau de alte părți ale corpului.

Sculptra sau Acid Hialuronic?

Ambele tratamente au avantajele lor, dar Sculptra oferă un efect mai durabil și stimulează producția de colagen. În plus, Sculptra nu poate fi dizolvat, ceea ce îl face o opțiune mai permanentă comparativ cu acidul hialuronic.

Sculptra sau Botox?

În timp ce Botoxul este mai potrivit pentru reducerea ridurilor dinamice cauzate de mișcările faciale, Sculptra acționează la nivelul structurii pielii, oferind un efect de lifting și fermitate. De multe ori, cele două pot fi folosite în complementaritate pentru rezultate optime.

Recomandări înaintea procedurii

Este esențial să consulți un medic specialist înainte de procedură. Evită medicamentele anticoagulante și asigură-te că ești bine hidratat înainte de tratament.

Despre procedura

Procedura este practic nedureroasă datorită anestezicelor locale. Poți simți un ușor disconfort sau presiune în timpul injectării, dar acestea sunt minore și trec rapid.

În această etapă, medicul va discuta cu tine despre obiectivele tale estetice, va examina zona care urmează să fie tratată și va pregăti totul pentru injectare. Zona este curățată cu un antiseptic și, pentru a minimiza disconfortul, se aplică un anestezic topic. Uneori, Sculptra poate fi amestecat cu un agent de amorțire, cum ar fi lidocaina, pentru a face procedura cât mai confortabilă.

În timpul injectării, care se face exclusiv cu o canulă, s-ar putea să simți o ușoară presiune sau o senzație de arsură. Aceste senzații sunt temporare și dispar rapid. După ce substanța a fost injectată, medicul va masa zona pentru a asigura o distribuire uniformă a Sculptra și pentru a preveni formarea nodulilor. Vei primi și instrucțiuni despre cum să efectuezi acasă protocolul de masaj 5-5-5, care este esențial pentru succesul tratamentului.

Pentru a maximiza eficacitatea Sculptra și pentru a preveni formarea nodulilor, este recomandat să alternezi tratamentul cu dispozitivele de radiofrecventa cu ace precum Secret Ilooda, scarlet sau Morpheus 8. Astfel, în prima lună ai o sesiune de Sculptra, în luna a doua radiofrecventa cu ace, și tot așa, până în luna a șasea.

Rezultatele tratamentului cu Sculptra sunt progresive. Primele schimbări vizibile apar la aproximativ trei luni de la prima serie de injecții, atingându-și apogeul între luna a patra și a șasea. Deși efectele inițiale pot părea subtile, acestea se vor amplifica în timp, oferindu-ți un aspect tânăr și revitalizat.

Este crucial să urmezi un program de minim trei ședințe, la un interval de două luni fiecare, pentru a te bucura de rezultatele maxime. Ascultă cu atenție sfaturile medicului și ai răbdare, rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor, oferindu-ți o piele cu aspect tânăr pentru o perioadă îndelungată.

Recomandări post tratament

După ce ai trecut printr-o sesiune de injectare cu Sculptra, urmarea cu strictețe a instrucțiunilor medicului este esențială pentru a maximiza beneficiile și a minimiza riscurile. Iată câteva recomandări post-tratament care nu sunt negociabile:

 • Regula de Masaj 5-5-5. Este crucial să masezi zonele tratate de cel puțin 5 ori pe zi, pentru 5 minute fiecare sesiune, în primele 5 zile după tratament. Acest masaj ajută la distribuirea uniformă a Sculptra și previne formarea nodulilor.
 • Protecție Solară. Evită expunerea directă la soare și folosește o cremă cu factor de protecție solară de cel puțin SPF 50+. Acest lucru ajută la protejarea pielii și la păstrarea integrității Sculptra.
 • Evită Efortul Fizic. În primele 48-72 de ore după tratament, evită orice formă de efort fizic intens și activități care te fac să transpiri abundent, inclusiv sauna.
 • Îngrijirea Pielii. Atenție sporită la produsele de îngrijire a pielii pe care le utilizezi. Evită produsele cu ingrediente dure și amână orice alt tratament facial sau estetic, conform sfaturilor medicului.
 • Programarea Următoarei Ședințe. Respectă intervalul de două luni între cele trei ședințe de tratament. Medicul îți va oferi toate detaliile despre când să programezi următoarea ședință.
 • Combinarea cu radiofrecventa. În lunile în care nu ai programate ședințe de Sculptra, poți opta pentru tratamentul cu raadiofrecventa . Acesta completează eficient efectele Sculptra și reduce riscul formării de granuloame.

Este important de menționat că Sculptra nu poate fi dizolvat ca acidul hialuronic. Formarea nodulilor nu este o consecință a tehnicii de injectare, ci a nerespectării instrucțiunilor post-tratament. În acest caz, responsabilitatea revine exclusiv pacientului.

Respectarea acestor recomandări te va ajuta să obții cele mai bune rezultate posibile și să te bucuri de o piele cu aspect tânăr și revitalizat pentru o perioadă îndelungată.

Este Sigur Tratamentul cu Sculptra?

Sculptra este un tratament aprobat de FDA și de alte organizații de reglementare la nivel global, fiind considerat sigur și eficient pentru îmbunătățirea aspectului feței. Cu toate acestea, ca orice procedură medicală, vine cu propriul set de riscuri și efecte secundare pe care trebuie să le cunoști.

 • Noduli sub piele – după injectare, pot apărea mici noduli sub piele, care ar trebui să dispară într-o lună dacă urmezi corect instrucțiunile de îngrijire post-tratament. Acești noduli, cunoscuți sub numele de „noduli Sculptra”, pot apărea din cauza unei distribuții neuniforme a materialului injectat și pot provoca decolorarea pielii.
 • Alte efecte secundare – Sculptra poate stimula producția excesivă de colagen, ceea ce poate duce la formarea de cheloizi și cicatrici hipertrofice. Dacă ai antecedente de astfel de probleme, Sculptra nu este recomandat pentru tine.
 • Riscul de ocluzie vasculară – toate filler-ele dermice au un risc de ocluzie vasculară, care apare atunci când materialul este injectat accidental într-un vas de sânge. În cazul Sculptra, protocolul de rezolvare este mai complicat comparativ cu fillerele pe bază de Acid Hialuronic, care pot fi dizolvate rapid.
 • În mâinile potrivite – Riscul efectelor secundare este semnificativ redus dacă procedura este efectuată de un medic specialist cu experiență în volumizarea facială. Este crucial să urmezi instrucțiunile post-tratament pentru a minimiza riscurile și pentru a maximiza rezultatele.

Prin urmare Sculptra este un tratament sigur atunci când este administrat de un specialist competent. Cu toate acestea, este esențial să fii conștient de potențialele riscuri și să urmezi cu strictețe recomandările medicului pentru a obține cele mai bune rezultate.

Concluzie

Sculptra este un tratament revoluționar care oferă o soluție durabilă și naturală pentru semnele de îmbătrânire. Cu aprobarea FDA și un profil de siguranță solid, este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să își păstreze tinerețea într-un mod subtil, dar eficient.

Ești gata să îți redescoperi tinerețea? Programează o consultație cu un medic cu experiența pentru a afla dacă Sculptra este tratamentul potrivit pentru tine.

Afla pretul interventiei

Hai sa ne cunoastem