LIFTINGUL COAPSELOR

Pielea flască și în exces de pe fața internă a coapselor este frecvent întâlnită la persoanele care au slăbit rapid fie după dietă sau operații bariatrice (gastric sleeve). Pe lângă aspectul estetic neplăcut, aceasta provoacă dificultăți la îmbrăcare, iar în pliurile cutanate pot apărea infecții cu bacterii sau fungi.


Liftingul coapselor este o intervenție chirurgicală prin care este îndepărtat excesul de piele și grăsime de pe fața internă a coapselor. Scopul operației este de a obține coapse mai bine conturate, cu un aspect estetic îmbunătățit.


Operația se efectuează sub anestezie generală și are o durată medie de 2,5 ore, fiind necesară o noapte de spitalizare.

Incizia se plasează pe fața internă a coapsei din zona inghinală până în apropierea genunchiului, lungimea sa fiind determinată de mărimea excesului de piele.

După îndepărtarea excesului, zona este suturată. Uneori este necesară și lipoaspirația pentru a obține rezultate foarte bune. Inciziile sunt sigilate cu ajutorul unor plasturi speciali, care ulterior vă vor permite să faceți duș. Inciziile sunt pansate, iar la final se vor pune pantaloni elastici speciali care vor limita apariția efectelor adverse: edemul, durerea, hematomul sau desfacerea suturilor.

Acest corset elastic îl veți purta permanent timp de 2 luni pentru rezultatele cele mai bune la recuperare.

RISCURI ȘI COMPLICAȚII

Cele mai frecvente reacții adverse sunt:

  • echimozele (culoarea vineție a pielii)
  • edemul
  • senzatia de amorțeală

Toate cele de mai sus vor începe să se diminueze pe măsura ce zona începe să se vindece.

Rar, pot apărea complicații precum:

  • infecția
  • hematomul
  • seromul
  • întârzierea vindecării
  • zone de necroză a pielii sau cicatrizare defectuoasă

Toate aceste potențiale complicații sunt în permanenta atenție a medicului pentru a le preveni.

Riscurile asociate anesteziei generale precum accidentele trombembolice sau problemele sunt combătute specific cu anticoagulante, mobilizare precoce, hidratare bună.


Odată încheiat procesul de vindecare, este important sa îți stabilizezi greutatea corporală prin exerciții fizice și dietă, pentru a menține în timp rezultatele.

ro_RORomanian